Hur teknikprylar har förändrat oss

Det är nästan otänkbart att föreställa sig en värld utan teknikprylar. De har blivit en förlängning av våra armar och händer. En stor del av vårt sätt att kommunicera går via olika tekniska lösningar och det har helt enkelt blivit en del av våra liv.

Vikten av att ”hänga med”

Det har blivit viktigt att hänga med i teknikutvecklingen för att inte hamna utanför. Tack och lov har mycket fokus på tillgänglighet kommit även till olika tekniska områden. Det har blivit lättare att använda teknik, vilket har gjort det mer demokratiskt. Det blir allt mer viktigt att kunna följa med i den senaste tekniken och hitta de bästa teknikprylar som går att skaffa. Teknikprylar har verkligen blivit något som vi unnar oss och ser fram emot att förnya hela tiden. Teknik har idag blivit så billigt att det inte längre är enbart rika som kan hänga med i den senaste tekniktrenden.

Hur tekniken har förändrat oss

Det är förstås en lång rad fördelar med ett samhälle där teknik kan lösa många stora problem. Samtidigt har utvecklingen gått i skenande fart och har dessutom förändrat oss i viss mån som människor och kanske våra kulturella värderingar i samhället. Det har möjliggjort att vi kan leva på annat sätt och förverkliga våra drömmar. Om det är till det bättre eller sämre ska vara osagt. Förmodligen har många av oss blivit lite otåligare när det kommer till att vänta på information. Då internet var nytt var det inga problem för de flesta av oss att sitta ett par minuter för att en webbsida skulle visa alla bilder som fanns där. Idag lämnar de flesta en webbplats som inte laddas på ett par sekunder. Vi har helt enkelt blivit vana vid att allt ska komma genast på skärmen.

Ett annat led i utvecklingen är att många har börjat kommunicera med främmande människor via olika sociala plattformar som Facebook. Då detta i grunden är något positivt, har även klimatet och samtalstonen hårdnat. Det har så att säga blivit vanligare att människor uttrycker sig på ett sätt man inte hade gjort i verkliga livet. Många politiker och kända människor agerar idag också annorlunda än för tjugo år sedan, eftersom minsta felsteg snabbt kan spridas på nätet.