Fantastiska hälsofördelar med vinkulturen

I årtusenden har vindrickande varit ett vanligt inslag i religiösa, sociala och kulturella traditioner. Redan under medeltiden ansågs det bra att dricka vin för att öka den förväntade livslängden och bota vissa sjukdomar. De hade helt rätt eftersom den senaste forskningen bekräftar hälsofördelarna av att dricka måttligt med vin.

Faktum är att listan över alla hälsofördelar kan göras lång, dock är kanske de tre främsta följande:

  • Skärper sinnet och motverkar Alzheimers sjukdom.
  • Är bra för hjärtat och förhindrar blodproppar.
  • Skyddar kroppen mot cancer.

Handla vin enkelt online

Med tanke på ovanstående fantastiska hälsofördelar är det ingen dum idé att ansluta dig till vinkulturen! Den goda nyheten är att du inte ens behöver lämna hemmet, utan du kan enkelt och tryggt handla vin hos Vinoteket.se som erbjuder expertutvalda viner i alla prisklasser. Bland annat erbjuds populära viner från klassiska vinländer som Italien, Frankrike och Spanien där vinkulturen är stark.

Baserat på cirka 20 000 omdömen på Trustpilot har Vinoteket fått det höga betyget 4.6 av 5, så du kan känna dig trygg med att få din beställning levererad fram till dörren. Att handla online är numera ett modernt sätt att handla som både är bekvämt och säkert. Det passar perfekt för dig som bor långt borta från Systembolaget eller som vill kunna välja vin i lugn och ro. En varm rekommendation är att testa ”Galanti Prosecco Extra Dry” som är producerad av Italiens mest drivande och prisbelönade vinmakare. Den har ett permanent nedsatt pris från 129 kronor till 99 kronor – otroligt prisvärt med tanke på att komma från en av Italiens främsta och mest innovativa producenter EnoItalia.

Hur smakar Galanti Prosecco Extra Dry? Det har en fruktig doft med smakinslag av mandarin, honungsmelon och päron som lämpar sig till fiskrätter eller som sällskapsdryck. Den har också en lagom hög alkoholhalt på 10,5 procent.